Index Vakbarát Hírportál

Dolgozói adatokat loptak a NASA-tól

2018. december 20., csütörtök 09:10

Hekkertámadás érte a NASA informatikai rendszerét, jelentette be kedden Bob Gibbs, az amerikai űrkutatási hivatal egyik HR-igazgatóhelyettese egy céges köremailben, amit a SpaceRef megszerzett és közzétett. A levélben az áll, hogy a támadók olyan személyes adatokat szereztek meg, amik alapján be lehet azonosítani volt és jelenlegi NASA alkalmazottakat. A NASA megerősítette a hírt, írja a Bloomberg.

A támadásról október 23-án szereztek tudomást a NASA kiberbiztonsági szakértői, és azt állapították meg első körben, hogy olyan szerverekre sikerült behatolniuk a támadóknak, amin társadalombiztosítási számokat és egyéb személyes adatokat tároltak. A támadás felfedezése után természetesen azonnal gondoskodtak a kérdéses szerverek védelmének megerősítéséről, valamint megkezdték a vizsgálatot, hogy kiderüljön hány egykori és mostani NASA-dolgozót érinthetett a támadás. Annyi biztos, hogy 2006. július és 2018. október közötti időszakból származó dolgozói információk kerültek ki a NASA-tól.

A kiemelt prioritást élvező vizsgálat még nem fejeződött be, a NASA legmagasabb szintű tisztviselői részévételével zajlik. A hivatal adat- és személyi védelmi segítséget ad az összes érintettnek.

Egyelőre nincs arról információ, hogy a NASA űrkutatási és technológiai programjai közül bármelyiket érintette volna a támadás, a NASA illetékesei nem hiszik, hogy ilyesmi történt volna.

Rovatok