Index Vakbarát Hírportál

Az okostelefonok használói óvakodjanak az Antikrisztustól

2019. január 8., kedd 23:04

Kirill moszkvai pátriárka a túlzott okostelefon- és internethasználat veszélyeire figyelmeztetett az orosz állami tévének adott interjújában, bár azt is leszögezte, hogy nem ellenzi a technológiai vívmányokat. 

Az orosz ortodox egyház feje szerint ugyanakkor nem árt óvatosan használni az internetes eszközöket, ahogy ő nevezte őket, mivel ezekkel uralni lehet az embereket. 

Az Antikrisztus pedig az a személy lesz, aki az internet élén áll, és kontrollálja az egész emberiséget

- fejtette ki meglátásait. A pátriárka szerint leginkább azok a technológiák veszélyesek, melyek a megszerzett adatokkal később visszaélhetnek. 

"Akárhányszor használják az eszközeiket, ha tetszik, ha nem, valaki megtudhatja, hogy pontosan hol tartózkodnak, mi iránt érdeklődnek, és mitől félnek" - idézi a BBC az interjút. 

Az egyházfő szerint a jövő technológiai vívmányai lehetővé teszik majd, hogy bizonyos emberek vagy egy személy felhasználja ezeket a megszerzett adatokat, és ezzel óriási hatalom összpontosulhat a kezében. "Ha egy helyen ennyi hatalom koncentrálódik, az az Antikrisztus eljövetelét jósolhatja meg." 

Oroszországban egyébként tavaly megpróbálták blokkolni a Telegram üzenetküldőt, és decemberben már a Google blokkolása is felmerült

Kirill szoros kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, támogatta a Krím annektálását is, és a januári ukrán-orosz ortodox egyházszakadással kapcsolatban szóvivőjén keresztül kijelentette: "Bartolomaiosz pátriárka az aláírással végleg elszakította magát a világortodoxiától, szakadárrá vált". 

Rovatok