Index Vakbarát Hírportál

Visszafogták az iPhone gyártását, mert nem fogy jól

2019. január 9., szerda 13:03

Az Apple kissé negatív pénzügyi előrejelzése után a japán Nikkei arról számolt be, hogy a kaliforniai vállalat jelentősen visszafogja az iPhone gyártását 2019 első negyedévében. A beszállítói partnerektől származó információk alapján körülbelül 10 százalékkal kevesebb iPhone-t gyárthatnak le a januártól márciusig tartó időszakban.

Ez a szám átlagot jelent, és nemcsak az új XS és XR modelleket érinti, hanem azokat a régebbi modelleket is, amelyek még mindig kaphatók az Apple saját boltjaiban. Múlt hónapban azonban már megjelent egy elemzés arról, hogy az iPhone XS Max gyártását akár felére is vissza kell venni, annyira nem kelendő a nagy méretű, abszolút csúcskategóriás felszereltségű és méregdrága mobil. A korábban tervezett 47-48 millió készülék helyett nagyjából 40-43 millió kerül ki a gyártósorokról.

A Nikkei azt írja, hogy elsősorban a kínai eladások csökkenése miatt fogta vissza az Apple a gyártást, és ez egybevág az XS Maxszal kapcsolatos előrejelzéssel, hiszen Ázsiában hagyományosan igen nagy az érdeklődés az óriási kijelzőjű telefonok iránt.  

(9to5Mac, Nikkei)

Rovatok