Index Vakbarát Hírportál

Három új iPhone érkezhet idén ősszel

2019. január 11., péntek 16:52

Az Apple állítólag idén is három iPhone modellt tervez piacra dobni, többek között az iPhone XR utódját, az olcsóbb iPhone modellt, aminek az eladásai elmaradtak az Apple elvárásaitól – írja a Wall Street Journal a céghez közel álló forrásokra hivatkozva.

A lap információi szerint az egyik új iPhone-okban új kamerafunkciók lesznek: a csúcsmodell tripla hátlapi kamerát, az olcsóbb készülékek dupla előlapi kamerát kapnak.

A vállalat alighanem marad az LCD kijelzőknél, mivel a hírek szerint nem adtak el annyi iPhone XR-t, mint szeretett volna; az üzleti előrejelzésüket ennek megfelelően módosították. A kijelzőket azonban már előre legyártatták, a gyártás menetét hónapokra előre fixálták, és ezen nem könnyű utólag változtatni.

A Wall Street Journal forrásai szerint az Apple 2020-ban fordíthat hátat az LCD-nek, és válthat a nagyobb kontrasztarányú OLED kijelzőkre, amit most csak a csúcsmodellben, az X-ben és az XS-ben használnak. És bár a 2019-es gyártási terveken már nehéz lenne változtatni, a 2020-as modellek fejlesztése még korai stádiumban van.

Az Apple számára kulcsfontosságú az iPhone-ok innovációja és bevezetési stratégiája, beleértve az árazást is, mivel az iPhone-ok eladása világszerte stagnál. Kínában, ahol az Apple a bevételei 20 százalékát keresi meg, egyre nagyobb a konkurencia: a helyi telefongyártók egyre olcsóbban tudnak egyre jobb minőségű készülékeket gyártani, így az Apple-nek minden centért meg kell dolgoznia, ha versenyben akar maradni.

Az Apple nem kommentálta a WSJ értesüléseit.

(Wall Street Journal)

Rovatok