Index Vakbarát Hírportál

Nagy bajban lehet az Apple, ha tényleg ilyen lesz az iPhone 11

2019. január 18., péntek 11:57

Érdekes dolgok szivárogtak ki a kínai Weibo portálon a készülő iPhone 11-ről, és ezek alapján arra lehet következtetni, hogy az Apple tényleg nagy bajban lehet az eladások csökkenése miatt. Mégiscsak olyan változtatásokról van szó, amelyek miatt hosszú ideje kritizálják az Apple-t.

Ilyen például az, hogy az Apple telefonjaiban általában sokkal kisebb kapacitású az akku és lassabb a töltés, mint az Androidot futtató készülékekben, és még az adatkábel Lightning csatlakozója is teljesen egyedi, csak ők használják. Ezek viszont most megváltozhatnak. (Egyébként tényleg nagy lehet a baj, két számjegyű százalékos visszaesést jósolnak az eladott darabszámban.)

A pletykák szerint az iPhone 11 Max aksija kereken 4000 mAh-s lesz a korábbi 3147 mAh helyett. Ezt pedig sokkal gyorsabban is lehet majd tölteni, vezeték nélkül 15 watton lehet majd pótolni energiát. Ezzel egy csapásra az iPhone vezeték nélküli töltője válna az egyik leggyorsabbá, és ez nagy szó, mert amikor az iPhone 8-ban megjelent a Qi szabványú töltés lehetősége, az még csak 5 watton működött, amit egy iOS-frissítéssel növeltek később 7,5 wattra.

Azt is sokfelé írják, hogy a Lightning csatlakozónak is mennie kell, és a helyére a szabványos usb-c kerül. Ez merész húzás lenne, de a felhasználóknak jól járnának, ha egységesen a világ szinte minden telefonja ugyanolyan csatlakozót használna.

Más is változhat az idei iPhone modellekben. A kijelzőről azt mondják, hogy 120 Hz-es képfrissítésű lesz, akárcsak az iPad Pro megjelenítője. A kamerák száma pedig háromra nő, lesz egy széles látószögű, egy nagyon széles látoszögű, valamint egy 3-szoros nagyítást támogató telefotós lencse.

(9to5 Mac)

Rovatok