Index Vakbarát Hírportál

Az iPhone-ok 2020-tól csak OLED képernyővel készülhetnek

2019. január 23., szerda 09:14

A Wall Street Journal értesülései szerint az Apple már jövőre elbúcsúzhat az LCD kijelzőktől, és minden jövőbeli telefonját OLED képernyővel szerelheti föl.

A Techcrunch értékelése szerint a hír, amely meg nem nevezett, de a folyamatokra jól rálátó személyektől származik, nem nevezhető meglepőnek. Főként az teszi értelemszerűvé, hogy az OLED technológia költségei a várakozások szerint a közeljövőben meredeken esni fognak.

Ezáltal a felhasználásukkal készített készülékek árát is olyan szinten lehet tartani, amelyet a vásárlók egyre nagyobb része tarthat megfizethetőnek. A lépés időzítésében a szakértők szerint az iPhone XR csalódást keltő eladási adatai is szerepet játszhattak, és az iPhone 11 kiszivárgott specifikációi sem nyerték el az elemzők egyöntetű tetszését. A várakozások szerint a 11-es modell még LCD kijelzővel fog érkezni, és még nem támogatja majd az 5G mobilnetet.

Az Apple nyilvánosan természetesen nem ismerte el, hogy az eladási adatok elmaradnak a várakozásoktól, és kiemelték azt, hogy az olcsóbbik új típus, az XS tavaly októberi bemutatása óta a legnépszerűbb iPhone-nak számít.

Forrás: Techcrunch

Rovatok