Index Vakbarát Hírportál

Saját hordható kütyük gyártásába kezdhet a Google

2019. február 8., péntek 09:03

A Google saját hordható okoseszközök gyártását tervezheti – írja az Android Police egy álláshirdetés alapján, amelyben a cég egy ilyen eszközök tervezésére szakosodó részleg alelnökét keresi.

Mióta a Google kiadta a Wear OS (korábban Android Wear) nevű, okosórákra és más hordható eszközökre szánt operációs rendszerét, újra és újra felmerülő pletyka, hogy maga is beszállhat a hordható kütyük gyártásába, ahogy annak idején a mobilpiacra is belépett az Android fejlesztése mellett. Tavaly sokan várták egy Pixel Watch fantázianevű okosóra bejelentését, de végül ebből megint nem lett semmi.

A cég viszont néhány napja közzétett egy hirdetést a Google Careers nevű saját álláskereső felületén, amelyben egy hordható kütyükre összpontosító hardverfejlesztő részlegre keresnek alelnököt. Egy ilyen terméke már van a Google-nek, ez a Pixel Buds nevű vezeték nélküli okosfülhallgató, de ez nem lett túl nagy siker, és igen valószínűtlen, hogy ennek külön alelnöki pozíciót szentelnének.

Szintén a további saját hordható kütyük tervezése felé mutat, hogy a Google múlt hónapban meg nem nevezett hordható eszközös technológiát vásárolt a Fossil nevű cégtől.

Rovatok