Index Vakbarát Hírportál

Brutális pénztermelő az iPhone

2019. február 12., kedd 12:27

Évről évre egyre több pénzt költenek el az amerikaiak iPhone-alkalmazásokra, valamint az appokban elérhető tartalmakra. A Sensor Tower felmérése szerint tavaly már felhasználónként 79 dollár volt az átlagos költés, ami 36 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Ebben a játékoké volt a legnagyobb rész, a kiadott pénz 56 százaléka ilyen appokra ment el. A második helyezett a szórakoztatás, amit a zene, a közösségi hálózatok és az életmód-appok követnek, átszámítva alig pár ezer forintos éves költéssel. Magyar adatok nincsenek, de azért sejthető, hogy alapvetően inkább az amerikai fogyasztók pénztárcája határozza meg az alkalmazások piaci trendjeit.   

Az adatok alapján az előfizetések hajtják előre az appok piacát, ez viszont több problémát is felvet. Sokan ugyanis megpróbálnak visszaélni azzal a lehetőséggel, hogy viszonylag egyszerűen tudnak kisebb-nagyobb havi összeget leakasztani a felhasználókról.

Előfordult, hogy trükkös gombokkal és rejtett leírásokkal tévesztettek meg embereket, akik nem tudtak arról, hogy előfizetést kötöttek. Úgy látszik az sms- és a wap-korszak csalói nem tűntek el, csak új platformot találtak az emberek átverésére.

 A fejlesztőknek viszont jó hír, hogy a mobiliparban egyre több pénzt tudnak keresni. Csak meg kell találni a módját annak, hogy az egyszeri összegért eladott appokat miként lehet valóban értékes szolgáltatássá átformálni, hogy tényleg úgy lássuk, érdemes hosszabb távra elkötelezni magunkat.

(TechCrunch)  

Rovatok