Index Vakbarát Hírportál

Okos főváros, neoludditák, és sok ködoszlatás lesz az idei SMART konferencián

2019. február 14., csütörtök 19:59

Április 2-án lesz a 10. SMART konferencia, és öt tematikus teremben futnak majd az előadások. A központi téma az innováció, de vastagon szó lesz a fővárosi közlekedés okosításáról, startupokról, a digitalizált gyárakról és a mindezek ellenpólusát képviselő digitális függőségről és a neoludditákról.  

Nyitóelőadásában Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke a hazai innovációs élet megújításáról fog beszélni, míg Vinnai Balázs, a Codecool alapítója egy digitálisan fejlett, 2030-ban létező Magyarországot fog vizionálni. Sárik Péter a zenében tapasztalható innovációt mutatja be interaktív formában, Fülöp József, a MOME rektora pedig az egyetemi innováció fontosságára hívja majd fel a figyelmet - írták a konferencia szervezői az előzetesükben.

De szó lesz a az übertelenített magyar fővárosban működő megosztásalapú szolgáltatásokról (GreenGo, MOL Bubi, MOL Limo, Blinkee City), a fővárosi közlekedési szakemberek a Waze és a közlekedésszervezés viszonyát fogják kivesézni, és összecsapnak a neoluddita nézetek a technofíliával.

Külön szekcióban gyűlnek össze az ipar digitalizálásával foglalkozó szakértők, szó lesz a legfrissebb felfutó trendekről, kvantumtechnológiákról, és persze a mesterséges intelligencia, a fintech, proptech, és 5G is előkerül. Akinek pedig ez már túl sok a modern technológiából, Zacher Gábortól kap tudnivalókat a digitális függőségről. 

Rovatok