Index Vakbarát Hírportál

Itt a hajtogatható Galaxy Fold

2019. február 20., szerda 20:20

Szerdán bemutatta a Samsung a Galaxy Fold nevű forradalmian új mobilját, amit ketté lehet nyitni, hogy hozzáférjünk a belsejében elrejtett 7,3 colos kijelzőhöz. Ha úgy vesszük, olyan mint az ősrégi Nokia Communicator, csak éppen odabent egyetlen hatalmas érintőkijelzőt találunk, nem billentyűzetet.

Kint az előlapján egy sokkal kisebb, 4,3 colos kijelző van, hogy rendesen telefonként is tudjuk használni az eszközt, ne csak tabletként.

Ez egy luxuseszköz

- jelentették be, jóval azelőtt, hogy egy szót is szóltak volna az áráról.

A telefon hatalmas kijelzőjén egyszerre három appot tudunk futtatni, szóval miközben a térképen nézzük az útvonalat a nyaralás során, mellette tudjuk keresni az éttermeket a TripAdvisor appban, és közben mondjuk még cseveghetünk is. Azt is megoldották, hogy a kinti kis kijelzőn megnyitott app folyamatát a benti kijelzőn tudjuk folytatni, ott ahol abbahagytuk, zökkenőmentes átállással.

A hardverét igencsak feltuningolták, az aktuális leggyorsabb processzor és 12 GB RAM van benne, ráadásul elsőként kapott UFS 3.0 tárhelyet, ami kétszer gyorsabban kezeli a fájlokat, mint bármi más eddig a piacon.

Egy különleges mechanizmus gondoskodik arról, hogy sokszor és kényelmesen tudjuk szétnyitni a Galaxy Foldot - fogaskerekek vannak benne, ebből a szempontból hasonlít egy kicsit a Lenovo Yoga laptopok klasszikus zsanérjára. 

Kamerából hat darab került rá, három a hátlapon, kettő bent a nagy kijelző fölött, egy pedig a külső kijelző fölé került, hogy összecsukva is lehessen videocsetelni.

Európában május 3-tól lesz kapható. Az ára?

2000 dollár.

Megmondták, hogy luxuseszköz.

Rovatok