Index Vakbarát Hírportál

Kiírták a pályázatot a Természettudományi Múzeum főigazgatói pozíciójára

2019. február 21., csütörtök 14:12

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázatot írt ki a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatói pozíciójára.

A nyertes pályázó feladatai közé fog tartozni a múzeum 2020 és 2024 közötti időszakra vonatkozó középtávú stratégiájának kidolgozása. Emellett a majdani főigazgatónak folyamatosan együtt kell működnie a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel a Ludovika épületének közös használata miatt. De az MTI tudósítása szerint ugyanilyen fontos feladata lesz a főigazgatónak az is, hogy a múzeumot nemzetközi hírű tudományos bázisintézménnyé tegye.

Pályázni március 25-ig lehet a minisztériumnál. Feltétel a kiemelkedő szakirányú képzettség és tapasztalat, valamint a vezetői gyakorlat. A pályázatokról a miniszter dönt, egy legalább öttagú bizottság ajánlását mérlegelve. A munkakör határozott időre, legfeljebb öt évre tölthető be augusztustól.

Mint lapunk megírta, tavaly decemberben vált a múzeum munkatársai számára is egyértelművé, hogy a kormány Debrecenbe szándékozik költöztetni a múzeumot. Az a mostani főigazgatói pályázati kiírásból nem egyértelmű, hogy mindez hogyan fogja érinteni a vezetést, illetve milyen feladatai lesznek mindezzel a kiválasztott pályázónak.

Rovatok