Index Vakbarát Hírportál

Zuckerberg nem garantálja, hogy az EP-választást nem manipulálják a Facebookon

2019. április 3., szerda 14:30

A Facebook alapítója az ír közszolgálati televíziónak adott interjút. Ebben kifejtette, hogy noha már sokkal felkészültebbek arra, hogy a közösségi hálózatot használó választási manipulációs kísérleteket elhárítsák, nem lehet garanciát vállalni arra, hogy ezt a közelgő európai parlamenti választásokon 100 százalékban sikerül megakadályozni - tudósít az MTI.

Egyúttal elmondta, hogy a cég pénzt és fáradságot nem kímélve dolgozik azon, hogy minden befolyásolási kísérletnek elejét vegye, miután a 2016-os amerikai elnökválasztást a Facebookon keresztül közvetített üzeneteik segítségével orosz ügynökök sikeresen manipulálták Donald Trump irányába.

Az elmúlt három évben Zuckerberg szerint már több, különösebb incidens nélkül lefolyt választás bizonyította, hogy a Facebooknál kifejlesztett védelmi mechanizmusok megállják a helyüket. Miközben azt hangsúlyozta, hogy egyértelmű a fejlődés, azt is elismerte, hogy egy olyan világban, ahol államok feszülnek egymásnak az online térben,

soha sem lehet garanciát vállalni arra, hogy egyetlen manipulációs kísérlet se járhat sikerrel.

Ez egy folyamatos fegyverkezési verseny, amelyben szakadatlanul építjük a védelmünket, de a beavatkozni akaró kormányok is folyamatosan fejlesztik eszközeiket, taktikájukat

- érvelt Mark Zuckerberg. A Facebook vezetője azután adott interjút az ír tévének, hogy az Európai Unió nyomására a közösségi oldal épp a múlt héten szigorította politikai hirdetésekre vonatkozó irányelveit.

Rovatok