Index Vakbarát Hírportál

Változatosabbá teszi a keresőmotorját a Google

2019. június 7., péntek 13:12

Apró, ám elég fontosnak tűnő változtatást jelentett be a Google csütörtökön a keresőmotorjával kapcsolatban, melynek lényege, hogy a kereséseknél ezentúl egy oldaltól csak nagyon indokolt esetben fog kettőnél több találat megjelenni – írja az Engadget.

A cég a keresőmotorjára fókuszáló hivatalos Twitter-profilján jelentette be a változtatást, amit ez alapján egyébként maguk a felhasználók kértek. Mint írták, ezzel nőni fog a változatosság a Google keresőjében, de hozzátették, hogy ha a rendszer úgy ítéli meg, akkor továbbra is szerepelhet kettőnél több találat egy oldaltól.

Emellett az is kiderült, hogy a megkötés domain alapú, vagyis alapvetően a főoldalt és az aloldalakat is egy oldalként kezeli, és csak két találatot fog mutatni róluk, kivéve, ha az aloldalak különösen relevánsak egy adott kérdésben.

A rendszer egyelőre nem működik tökéletesen, sokszor előfordul, hogy kettőnél jóval több találat érkezik egy oldalról, de a cég ígéri, hogy némi idő elteltével sokkal jobban fog majd működni a dolog.

Rovatok