Index Vakbarát Hírportál

Több magyarországi fiókot törölt a Facebook

2019. június 17., hétfő 19:33 | aznap frissítve

Több olvasónk is jelezte, hogy a Facebook értesítés nélkül, egyik pillanatról a másikra törölte vagy felfüggesztette a fiókjukat. Egy kollégánk azt írta, egy általa kezelt oldalról is eltűnt hétfő délután kb. száz követő.

Tegnap este nagy fiók tiltási hullám volt a Facebookon, ennek áldozatául esett jó pár fiók az ismerősi körömből, illetve a sajátom is, de más helyeken is olvastam tiltásokról. A médiában még nincs semmi erről, nem tudtok valami esetleg? Mások nem írtak?

 – írta az egyik olvasónk, és mások is ugyanerre panaszkodtak.

Annyival egészíteném ki a Facebook törölt több fiókot cikket, hogy egy barátom az oldalán a családi fotókon kívül semmit nem közölt életében, nem kommentel, nem politizál, nem hozott létre fake oldalakat, fiatal egyetemista, szerény srác. És reggelre ledarálták a 8 éves fiókját, tele emlékekkel. Instragram oldala szintén ment a levesbe. Akkor ő ezt miért is kapta a Facebooktól???

– írta egy másik olvasónk.

Egyelőre hivatalos bejelentést nem láttunk erről, de mivel a szokásos olvasói jelzéseknél több ilyen észrevételt kaptunk, valószínű, hogy többeket érintő intézkedésről lehet szó.

A Facebook időről időre törli a fake vagy annak látszó fiókokat, vagy azokat az oldalakat, amik egyértelműen álhíreket terjesztenek. Elképzelhető, hogy egy ilyen kisöprés áldozatai lettek az említett magyar fiókok is.

És akit töröltek, ne csüggedjen: van élet a Facebookon túl is!

Rovatok