Index Vakbarát Hírportál

A hegymászó bezuhant egy gleccserszakadékba. Túlélte, azonnal lőtt egy vigyorgó szelfit

2019. szeptember 18., szerda 15:10

Minden hegymászó tudja, hogy a csúcsról való ereszkedés veszélyesebb, mint a felfelé mászás. Ha esetleg Graham Parrington ezt eddig nem tudta volna, hát most már tudja. Ő és társai az egyesült államokbéli Washington állam legmagasabb csúcsáról, az aktív vulkánként üzemelő Mount Rainierről jöttek lefelé, és már majdnem elérték a tábort, amikor Parrigton hirtelen eltűnt egy gleccserszakadékban.

A hegymászó úgy nyilatkozott a CNN-nek, hogy a legnehezebb részeken már túl voltak, és már látták is a sátraikat, amikor leesett a szakadékba. Az volt a szerencséje, hogy nem akadálytalanul zuhant 9 méter, hanem olvadó jégrétegeket tört át út közben, amelyek lassították valamelyest az esését.

Túlélte az esést, és különösebben nem is sérült meg, így, míg a társai kimentették a szakadékból, hevesen dokumentálni kezdte szorult helyzetét telefonjával. Parrington már korábban is megmászta Mount Rainiert, de a társai tapasztalatlanok voltak. Ezért segítségre volt szükségük ahhoz, hogy Grahamen segíteni tudjanak.15-20 percbe telt, míg a csapat mentőcsapattá avanzsált.

Miután biztonságosan rögzítették a mentőkötelet, Parrinton saját erejéből mászott ki a lyukból, ami fáradságos munka volt, és újabb 20 percet vett igénybe. Miután kijutott, folytatták útjukat le a gleccserről, de útközben egy másik hegymászó is szakadékba lépett, és csak hajszálon múlt, hogy is leessen.

Rovatok