Index Vakbarát Hírportál

Elvonókúrára megy Jordan Peterson

2019. szeptember 21., szombat 09:28 | négy éve frissítve

Jordan Peterson, a megosztó kanadai sztárpszichológus bevonul egy New Yorki-i intézménybe elvonókúrára, mert rászokott a klonazepám hatóanyagú gyógyszerekre – írja a New York Post Peterson lányának bejentése nyomán. 

A politikai korrektség ellen háborút viselő, életmód-tanácsadó bestsellerekkel ("12 szabály az élethez") és konyhafilozófiával ismertté vált, alt-rightosok körében igen népszerű kanadai pszichológus (aki idén Budapesten is előadott a Brain Baron) az idei év elején kezdte szedni a pszichiátriai gyógyszert, mert nem bírta elviselni, hogy a feleségge, Tammy Roberts rákkal küzd. Lánya azt nyilatkozta, még soha nem látta most 57 épes apját ilyen nyomorúságos állapotban.

Peterson állítólag megpróbált egyedül leállni a szerrel, miután a felesége nyáron szinte csodával határos módon felépült egy rosszul sikerült veseműtét után. Ez a kísérlet azonban rosszul sült el, a férfi borzalmas mentális állapotba került. Ezért most úgy döntött, inkább bevonul egy függőkre szakosodott intézménybe, hogy minél előbb túl legyen a nehezén, és közben ne stresszelje halálra a feleségét. 

A Youtube-videóban, amiben Peterson lánya, Mikhaela a hírt bejelentette, arról is szó esik, hogy ő maga is függő volt tinédzserkorában: rászokott az USA-ban az ópiátkrízisért leginkább felelőssé tehető OxyContinra. 

Rovatok