Index Vakbarát Hírportál

Rendszeresen menteni kell a turistákat Szardínián a Google Maps miatt

2019. október 22., kedd 10:42

Tavaly 144-szer kellett turistákat menteni a Szardínia keleti partjainál lévő Baunei környékén azért, mert a Google Maps-et használták – írja a Guardian. Salvatore Corrias polgármester arra kéri a környékre látogatókat, hogy használjanak inkább papírtérképet és egy kis józan észt.

A turisták gyakran a Google térképének iránymutatását követik, mikor áthaladnak a Supramonte hegyvidéken, és így olyan utakon indulnak el, amik hamar járhatatlanná válnak. Hasonló helyzetbe kerül sok túrázó is, sokan eltévednek, mikor a Maps-re hallgatnak.

Az emberek nincsenek hozzászokva a helyi földutakhoz, ezért használnak Google Maps-t. Kis idő után azonban rájönnek, hogy nem egy rendes úton vannak, és így nekünk kell menni megmenteni őket

– panaszolta a polgármester a lapnak.

A rendőrség még táblákat is kihelyezett „Ne kövesse a Google Maps tanácsait!” felirattal, és Corrias kampányt akar indítani az interneten, hogy terjessze az információt. Az alkalmazást nem tilthatják be, ezért osztogatnak inkább papírtérképet.

Természetesen a Google-t is értesítették a hibáról. A cég azt közölte, hogy dolgoznak egy olyan megoldáson, amivel jobban figyelmeztethetik az autósokat az utak állapotára.

Rovatok