Index Vakbarát Hírportál

A komposztálható pizzás dobozoké lehet a jövő

2019. október 22., kedd 15:59

Teljesen megváltoztathatja a pizzarendelésről alkotott képet a Pizza Hut, ami komposztálható pizzás dobozokkal kísérletezik. Egyelőre annyira gyerekcipőben jár a dolog, hogy még csak egy egységükben lehet környezetbarát, és mellesleg kör alakú dobozban rendelni a pizzát. 

A Zume nevű startup fejlesztette a dobozt, ami megoldást jelenthet a pizzás dobozok újrahasznosításának kérdésére. A fő probléma ugye az, hogy hiába van papírból a doboz, nem gyűjthető szelektíven az ételmaradékok és az olajfoltok miatt. 

[NEM KELL] Szelektíven gyűjti a szemetet? Akkor valamit biztosan rosszul csinál

A startup maga is megoldást keresett a problémára, de nem talált semmi értékelhető ötletet. "Azt mondtam, hogy ez azért különös. Aztán arra gondoltam, hogy mivel úgyis egy startup vagyunk, aminek senki sem mondhatja meg, hogy milyen termékeket gyártson, miért ne találhatnánk ki mi, hogy milyen is egy menő pizzás doboz" – mesélte Alex Garden, a Zume vezetője, hogyan is álltak elő a környezetbarát dobozzal. 

Egyelőre csak teszt jelleggel működik a dolog, de ha beválik, és árban is megfelel, akkor új fejezet kezdődhet a pizzás dobozok életében azzal, hogy teljes mértékben komposztálhatóak lesznek. 

Rovatok