Index Vakbarát Hírportál

Felcsavarható mobilt tervez az LG

2019. november 19., kedd 09:42

Újabb megoldás született arra, hogy a teljesen átlagos méretű mobilokat tabletté tudjuk átalakítani egy hajlékony OLED kijelző segítségével. A Huawei Mate X-et körülveszi a kijelző, a Samsung Galaxy Fold és a Motorola Razr a belsejében rejti el az összehajtott panelt, az LG pedig a saját különleges tévés megoldását ültetné át a mobilokba, vagyis felcsavarhatóvá tenné a kijelzőt.

A dél-koreai gyártó több éve kacérkodik a gondolattal, hogy a világnak biztosan szüksége lenne valamilyen megnövelhető kijelzőméretre, és ezzel kapcsolatban már levédett szabadalmakat. Most viszont már a dizájnra fókuszál a cég, és ebből megismerhetjük a lehetséges új készülék formáját.

A szabadalmi hivatalhoz benyújtott dokumentumokban tucatnyi termékrajz mutatja be a mobilt. Bár a terveket 2019 februárjában adta le az LG, azt csak a napokban, november 15-én hozták nyilvánosságra. Ebből látható, hogy nincs kameralyuk vagy bevágás a kijelzőn, rendkívül keskeny a káva, és kicsavart kijelzővel akkora lesz a mobil, mint egy tablet vagy egy ekönyvolvasó.

A formatervből nem derül ki, hogy mi tartja majd egyben a készüléket, milyen mechanizmus segíti a szétcsúsztatást, és hogy hol lesznek rajta a kamerák.

(Let's go Digital)

Rovatok