Index Vakbarát Hírportál

A legijesztőbb horrorfilmeket is felülmúlják a biztonsági kamerák hekkerei

2019. december 13., péntek 11:25

Ami régen volt a telefonbetyárkodás, az most az okosotthonok kameráinak és hangszóróinak feltörése, legalábbis egyre több hír érkezik arról, hogy a Ring biztonsági kameráit csak kicsit nehezebb meghekkelni, mint annak idején kinézni a telefonkönyvből valakit, és fárasztó poénokkal felhívni. 

Most egy 8 éves gyereket sikerült terrorizálni a kamerán keresztül, de valószínűleg bárki megijedne attól, ha hirtelen egy idegen hangját hallaná a szobájában, aki hozzá beszél, esetleg még válaszol is. Pedig az elmúlt időszakban 1467 ilyen esetet regisztráltak. 

Ashley LeMay azt mondta, hogy black friday alkalmával vették a biztonsági kamerát, utánanézett a márkának, de úgy tűnt jó vétel lesz, nyilván mindenki megbízik egy olyan cégben, mint az Amazon. Felszerelték, és néhány nappal később a 8 éves lányuk furcsa hangokat hallott a szobájából, ezért megnézte mi az. Innentől egyébként tényleg olyan a történet, mint egy horrorban, ugyanis a hekker először zenét játszott rajta, majd a kislánynak azt mondta, hogy ő a gyerek legjobb barátja, maga a mikulás. Aztán azt mondta, hogy most bármit megtehet, ha akarja a tévét is összetörheti. 

Egy másik nő arról számolt be, hogy vettek egy ilyen kamerát, hogy távolról szemmel tarthassák a kutyát, aztán egyik este hirtelen beleszólt egy férfi, hogy látja, hogy fekszenek, azonnal kelljenek fel. A videón meg lehet nézni mindkét esetet. 

A Ring azt mondta, hogy kivizsgálják az ügyet, de már előzetesen megerősítették, hogy ez az 1467 eset nem a cég biztonsági hibája, hanem a felhasználók biztonsági beállításai nem megfelelőek. Azt javasolták, hogy a Ring fióknál mindenki használjon többlépcsős hitelesítést és erősebb jelszót. 

Rovatok