Index Vakbarát Hírportál

Tönkreteszi-e a városképet a biodóm?

2020. január 4., szombat 11:33

Érdekes, sokakat meghökkentő, sőt felháborító fotót posztoltak december 30-án a Ligetvédők | Társalgó nevű nyilvános Facebook-csoportba. A kép a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda területéről készült, és azt szemlélteti, hogy mennyire megváltozott a kilátás az 1900-as évek elején épült műemléki fürdőkomplexumból: a termálvizes uszoda oszlopai, boltozatai fölött-mögött a Fővárosi Állat- és Növénykert leendő Pannon Parkjának főépülete, a kissé zűrös finanszírozási helyzetű biodóm magasodik.

November közepén, a Puskás Aréna átadása apropóján megnéztük, hogy miképp rajzolja át a 10 ezer tonna acél, 12 ezer köbméter vasbeton, 26 kilométer fúrt cölöp felhasználásával épült futballstadion a maga 54 méteres magasságával Budapest látképét. Most a Ligetvédők oldalán megjelent poszt ihletésére körbejártuk a félkész biodómot is, ami kétségkívül a stadionhoz mérhetően óriási komplexum lesz.



A valóban hatalmas biodóm négy, váltakozó magasságú kupolából álló tetőszerkezetének átlagos magassága 17 méter, legmagasabb pontján 36 méteres – tehát 18 méterrel alacsonyabb, mint a Puskás Aréna. Az alábbi képek készítésekor igyekeztünk minél több helyről megfigyelni a futurisztikus épületet, és bemutatni, mennyire hangsúlyos a jelenléte a városképben.

A biodóm húsz látképe után szavazásra hívjuk olvasóinkat: mondják el, önök szerint rombolja-e a város látképét a félkészen is markáns épület!

Tönkreteszi-e a Városliget látképét a biodóm?

  • 19172
    Nem.
  • 7047
    Igen.

Rovatok