Index Vakbarát Hírportál

Olyan gyorsan frissít az Asus monitora, hogy nem is látjuk

2020. január 6., hétfő 12:05

A CES-re készülődve közös bejelentést tett az Nvidia és az Asus arról, hogy esportolóknak összeraktak egy 360 Hz-es képfrissítésű monitort, amely a feltuningolt G-Sync rendszernek hála jóval gyorsabban pörgeti a képkockákat a korábbi rekordereknél.

Másodpercenként 360 friss képkocka kerül a szemeink elé

Az új monitor ROG Swift 360 néven lesz kapható, 24,5 hüvelyk a képátlója, 1080p felbontású, és az AU Optonics gyártja a panelét. Egyelőre csak feltételezzük, hogy a monitor TN paneles, mert az összes eddigi 240 HZ-es G-Sync monitor is ilyenre épül. Ez azt jelenti, hogy a látvány nem különösen jó, a TN panelnek ugyanis kissé kimosottak a színei, és limitált a betekintési szöge, és tényleg csak a gémerek kiszolgálására mentek rá.

Az viszont erősen megkérdőjelezhető, hogy van-e egyáltalán értelme a 360 Hz-nek. A videojátékokban elvileg a célzásban és a lövések pontos időzítésében segít a jobb képfrissítés, de már a gyakoribb, és a mobilkijelzők is előforduló 144 Hz és a 240 Hz közötti különbséget is alig látja az emberek többsége, a 360 Hz pedig sokak szemében már láthatatlan javulást jelenthet.

(AnandTech)

(Borítókép: Asus)

Rovatok