Index Vakbarát Hírportál

4000 szexstreamer adatai kerültek nyilvánosságra

2020. január 21., kedd 11:39

A vpnMentor biztonságtechnikai kutatói 875 ezer teljesen levédetlen és titkosítatlan fájlt találtak egy virginiai Amazon-szerveren, ami 4000 webkamerás modell legfontosabb személyi adatait is tartalmazza – írja a Softpedia News. A 20 GB-s adathalmaz az ImLive tulajdonosa, a PussyCash nevű pornós hálózat modelljeit érinti, aminek 66 millió felhasználója van világszerte.

Rendkívül érzékeny adatok derültek ki a modellekről, mint például a teljes nevük, a pontos címük, az ujjlenyomatuk, az útleveleik és a személyi igazolványaik fénymásolatai, az aláírásuk, vagy éppen a házastársuk adatai.

Minden modellhez egy-egy zip-mappát tartozott, amikben benne voltak az adatai, igazolványok és bankkártyák fénymásolatai, fényképek, videók, érzékeny dokumentumok, screenshotok és marketing anyagok. Néhány mappa akár húsz éves is lehet, de az újabbakat pár hete hozták létre vagy frissítették.

Ázsiai, afrikai, ausztrál és európai modellek is érintettek az ügyben, de a vpnMentor nem említett magyar modellt. 

Se a PussyCash, se az adatvédelmi felelőse sokáig nem válaszolt a vpnMentor megkeresésére, de végül azt írták, hogy elintézik a dolgot, és hogy szólnak az ImLive-nak.

Rovatok