Index Vakbarát Hírportál

3 éves Anglia legfiatalabb Mensa-tagja

2020. január 22., szerda 12:51

A brit Mensa legfiatalabb tagja egy 3 éves kisfiú. Az Angliában élő Muhammad Haryz Nadzim azután nyert felvételt a társaságba, hogy 142 pontot ért el a Stanford-Binet IQ-teszten. Ezzel ő lett minden idők legfiatalabb brit Mensa-tagja. 

Gratulálunk Haryznek a Mensa-meghívójához. Nyilvánvalóan egy ragyogó fiatalember, akit örömmel üdvözlünk a Mensában

-mondta John Stevenage, a szervezet elnöke a CNN-nek

Hogy valaki tag legyen, meg kell mutatni, hogy az intelligenciája olyan magas, hogy a lakosság felső két százalékába tartozik. Erre szolgál a teszt, amit viszont csak 10 éves kor felett lehet kitölteni, a fiatalabbak eredményeinek kiértékelésében egy edukációs pszichológus is segít. Haryz eredményeinek megértésében a szakember mellett a Stanford-Binet teszt adta az alapot, amiben matematikai, olvasás, memória, és logikus gondolkodásra épülő feladatok voltak. 

A fiú édesanyja mérnökként dolgozik, és bár elmondása szerint mindig is tudta, hogy a gyereke nagyon okos, Haryz mégis a háromévesek átlagos napjait éli azzal a különbséggel, hogy a korai fejlesztéseknek köszönhetően a rajzolás mellett a kedvenc időtöltése az olvasás, de szeret legózni és gyurmázni is, és édesanyja egészen biztos benne, hogy a fia később nagyon hasznos tagja lesz a társadalomnak, addig viszont még sokat kell játszania és gyereknek lennie. 

Rovatok