Index Vakbarát Hírportál

Feltörték a NOB és az FC Barcelona Twitter-fiókjait

2020. február 16., vasárnap 07:19

Feltörték az olimpiai játékok és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalos Twitter-fiókját, ezért most zárolták azokat, írja az MTI.

A fiókokat egy külső fejlesztő által előállított szoftveren keresztül törték fel, nem közvetlenül a honlapon át. Az akcióért az OurMine hackercsoport vállalta a felelősséget. Szerintük azért törték fel az oldalakat, hogy felhívják a figyelmet azok sebezhetőségére, írja a Business Insider. 

A lap szerint egy azóta már törölt Twitter-posztban azt írták ki a NOB oldalára:

Helló, mi vagyunk az OurMine. Mindent fel lehet törni.

Az ügyet a NOB is vizsgálja.

Az OurMine ugyanígy feltörte az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub fiókját, és ők is kiberbiztonsági átvilágítást rendeltek el. A hekkerek – egy azóta szintén törölt posztban – arról írtak, hogy privát üzeneteket láttak Neymartól, ami arról szólt, hogy visszamegy Barcelonába. A nyár egyik szappanoperája volt ugyanis, hogy Neymar nem érzi jól magát a francia futballklubban, és vissza akar térni a Barcelonába, esetleg a Real Madridhoz menne. Az üzletből aztán nem lett semmit, a szurkolók által kikezdett játékos pedig maradt a PSG-nél.

Januárban az amerikai fociliga fiókjait törték fel a Twitteren, pár hete pedig a Facebook Twitter-fiókjait, ezek mögött szintén az OurMine állt.

Rovatok