Index Vakbarát Hírportál

Evolúciótagadó rajzpályázatot támogat a kormány

2020. február 19., szerda 12:19 | aznap frissítve

Az Örömhír Alapítvány Fire Media nevű médiaportálján hirdették meg a Creation nevű rajzpályázatot. Amint a címéből sejteni lehet, a gyerekeket és felnőtteket egyaránt célzó pályázatra olyan képeket várnak, amelyek arról szólnak, hogy miért hamis az evolúció.

Ez eddig még nem lenne hírértékű, hiszen évtizedek óta léteznek marginális evolúciótagadó csoportosulások Magyarországon, amelyek sosem tudtak igazán értelmezhető tényezőkké válni. Csakhogy a kiírásban van egy érdekes mondat:

A PROJEKT AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMÁNAK TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.

Emellett a pályázatot hirdető Facebook-bejegyzésben olyan kép szerepel, amelyen feltűnik az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő logója is. : 

A pályázati kiírás, amely 7 éves kortól várja a gyerekek rajzait témaötleteket is ajánl az alkotásokhoz:

"Engedd szabadjára a fantáziádat, vagy meríts az alábbi ötletekből:

Az oldalon egyébként leginkább a klasszikus amerikai evolúciótagadó oldalakról koppintott tartalommal lehet találkozni, le lehet tölteni az evolúció hibáit taglaló könyvet, és az egyesület rendezvényein elhangzott előadásokat lehet újranézni. Aki már élt a 2009-es Darwin-évben, illetve találkozott már a kreacionista, intelligens tervezettségi és hasonló tudománytagadó mozgalmak ezerszer cáfolt tételeivel, annak kifejezetten unalmas pillanatokat fog okozni a tartalom.

A támogatásról feltettük kérdéseinket az EMMI-nek, amint válaszolnak, frissítjük a cikket. A Magyar Ateista Társaság nevében benyújtottak egy közérdekű adatigénylést a minisztériumhoz. Jelenleg ők is a válaszra várnak.

Minden kedves olvasónkat arra biztatunk, hogy ragadja meg az alkalmat, hogy művészi vénája kiteljesedhessen. De mielőtt pályázna, először nekünk küldje el alkotását a  molnarcs@index.inda.hu  címre, hogy kiállítást rendezhessünk a legszebb képekből. Jöjjenek hát a dinócsontokat elásó ördögök, a kihaló őslényeken viccelődő Noék, és persze a T-rexen lovagló próféták. 

Rovatok