Index Vakbarát Hírportál

A járvány közepén általános fizetésemelést hirdetett az Nvidia

2020. április 23., csütörtök 11:26

A koronavírus-járvány által kiváltott gazdasági válság miatt a cégeknek világszerte elbocsátásokra és a bérek visszavágására kell rászánniuk magukat az életben maradásért. Az Nvidia azonban másik utat választott. Jensen Huang, a grafikus csipeket vállalat alapító-vezérigazgatója bejelentette, hogy általános fizetésemelést hirdetnek, hogy biztosítsák a munkavállalóik anyagi biztonságát a válság alatt – írja az ExtremeTech.

Felgyorsítjuk az emeléseket, hogy pluszpénzt adjunk a kezetekbe. Több tízmillió dollárral többet tudunk adni a családjainknak az elkövetkező hónapokban. Nincs leépítés. A munka, amelyet a grafikai processzorok, a tudomány, a mesterséges intelligencia és a robotika terén végzünk, még inkább létfontosságú a jövőre nézve, mint valaha

– írta Huang egy belső levélben, amelyben az adományozásra szánt keret emelését is bejelentette.

Nyilván nem akármelyik cég teheti meg, hogy ehhez hasonlót lépjen. Az Nvidia jó pozícióban van, mert amellett, hogy toronymagas piacvezető a dedikált grafikus processzorok terén, a mesterséges intelligencia felfutásával a csipjei az elmúlt néhány évben már nemcsak a gémer- és grafikusvilágban nélkülözhetetlenek, de gyakorlatilag mindenhol.

A járványhelyzet üzletileg még jól is elsülhet náluk, hiszen a házi száműzetésbe kényszerült milliók kezdtek el egyik napról a másikban otthonról dolgozni, amivel jelentősen megugrott a digitális munkaeszközök eladása, és feltehetően a videójáték mint szabadidős tevékenység előtérbe kerülése sem rontja az üzletüket. Ráadásul az új koronavírussal kapcsolatos kutatások is elképesztő számítási kapacitást mozgatnak meg.

Rovatok