Index Vakbarát Hírportál

Akadt a net a Vodafone/UPC vezetékes hálózatán

2020. április 27., hétfő 21:15 | három éve frissítve

Budapesten többfelé azt tapasztalták kollégáink és a Vodafone/UPC más ügyfelei is, hogy akadozik a távközlési cég vezetékes szolgáltatása. 

A Vodafone sajtóosztályán elmondták, hogy hétfőn este, technikai okok miatt, néhány ügyfél fennakadást tapasztalhat vezetékes internet szolgáltatás elérésében.

A Vodafone az érintett ügyfelek elnézését kérte a kellemetlenség miatt. A BIX oldalán az látszik a Vodafone hálózati forgalmát mutató grafikonon, hogy a cég ügyfeleinél valamiért a szokásosnál nagyobb mértékben megugrott az adatforgalom.

Elküldtük a kérdéseinket a szolgáltatónak, mert kíváncsiak vagyunk, mit találhattak az interneten a Vodafone ügyfelei, amire a többi szolgáltató ügyfelei nem találtak rá. Egy olvasónk ugyanakkor jelezte, hogy valószínűleg inkább hiba történhetett, ami miatt az összes UPC-s forgalom átment a Vodafone hálózatába, ami így túlterhelődött.

Friss: Kedd reggel a következő frissítés jelent meg a Vodafone eredeti posztján:

Otthoni internetszolgáltatásunk működése helyreállt, a fennakadást okozó gondot elhárítottuk. Köszönjük a türelmet, a kellemetlenségért elnézést kérünk!

Rovatok