Index Vakbarát Hírportál

Kényszerleszállást hajtott végre Budapesten egy finn katonai gép

2020. május 12., kedd 15:11

Megszakította útját Budapesten kedd délelőtt a finn katonai légierő egyik gépe, amely leszállt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, erősítette meg az MTI információját a Budapest Airport.

A EADS CASA C–295 típusú katonai teherszállító repülőgép Tamperéből tartott Bukarestbe, amikor meghibásodást észleltek a fedélzeten. A leszállást követően a szakemberek megvizsgálták a hiba okát. A repülőgép szerdán indul tovább.

Az lhsn.hu katonai helikopteres repüléssel foglalkozó portál úgy tudja, hogy délelőtt fél 11 körül landolt a gép Ferihegyen, miután a személyzet füstöt észlelt a fedélzeten. Az lhsn.hu információi szerint az eset miatt riadókészültségbe helyezték a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő Szolgálatának egyik helikopterét is, ami a szállítórepülőgép biztonságos földet éréséig állt készenlétben.

Meg nem erősített információk szerint a finn katonai repülőgép három tonna robbanóanyagot szállított, és a kényszerleszállást követően hőkamerákkal vizsgálták át a repülőtér tűzoltó egységei a repülőgépet.

(Borítókép: a finn légierő egyik C-295 típusú szállítógépe. Fotó: Tuulia Kujanpää/Ilmavoimat - Flygvapnet)

 

Rovatok