Index Vakbarát Hírportál

Egy százalék esélyt adtak neki, de túlélte a vírust egy kaliforniai férfi

2020. május 13., szerda 17:23 | aznap frissítve

Két hónapos küzdelem után elhagyhatta a kórházat egy kaliforniai férfi, akinek csak egy százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a koronavírus-fertőzést, írja a USA Today. Gregg Garfield összesen 64 napot volt kórházban, ebből 31 napig kellett lélegeztetőgépen tartani. 

Az 54 éves férfi volt az úgynevezett zéró páciens, akit a Providence St. Joseph Medical Centerben ápoltak Burbankben, Los Angelestől tíz mérföldnyire északra. Olyan súlyos volt az állapota, hogy az orvosok mindössze egy százalék esélyt adtak neki a gyógyulásra, mégis sikerült felépülnie.

A lelkes síelő Gregg Garfield még februárban utazott Észak-Olaszországba, ott fertőződött meg tucatnyi vele utazó barátjával együtt. A koronavírus tüdőgyulladást és veseelégtelenséget okozott a szervezetében, előbbi olyan súlyos volt, hogy tüdejének öt lebenye közül négy összeomlott. Két hónapos kezelés után mégis felépült, a kórház személyzete tapssal búcsúztatta. Attól, hogy teljesen visszanyerje a korábbi egészségi állapotát, még messze van, de kórházi kezelésre már nem szorul.

Rovatok