Index Vakbarát Hírportál

Csúszik az Android 11 bemutatója az Amerika-szerte eldurvuló tüntetések miatt

2020. május 30., szombat 22:43

A vártnál is többet csúszik az Android 11 bejelentése, a Google ugyanis úgy döntött, hogy a jelenlegi amerikai helyzetet figyelembe véve nem tartja meg a június 3-ára tervezett streamjét, és egy későbbi időpontban mutatja majd be az új rendszert – írja a The Verge.

Ugyan a Google hivatalosan csak annyit írt, hogy "most nincs itt az ideje az ünneplésnek", elég egyértelműnek tűnik, hogy az Amerika-szerte egyre durvábbá váló tüntetések miatt döntöttek így. A George Floyd halála miatti tüntetések eleinte csak Minneapolisra korlátozódtak, de azóta az ország több pontján is zavargások törtek ki, a Google-nek illetve a legtöbb alkalmazottjának otthont adó San Francisco Bay Areában többek közt San Joséban és Oaklandben is eldurvult a helyzet.

Az Android 11 leleplezése idén a koronavírus-járvány miatt, egyébként is csúszott, a Google ugyanis nem tudta megtartani májusban a Google I/O névre hallgató fejlesztői konferenciáját, ahol általában bemutatják az új verziót. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor pótolhatják majd be a dolgot, de a cég bejelentése alapján hamarosan sort kerítenek majd rá.

Rovatok