Index Vakbarát Hírportál

Háromból egy dél-koreai koronavírusos betegen segített a remdesivir

2020. július 13., hétfő 14:03

Háromból egy súlyos Covid-19-ben szenvedő dél-koreai beteg jobban lett, miután remdesivirt kapott – írja a Reuters. További kutatásokra van szükség ahhoz, hogy a Gilead (eredetileg) ebolagyógyszere valóban hatékony-e a koronavírussal szemben, mert előfordulhat, hogy az immunitás, vagy más kezelések miatt lettek jobban a betegek.

A gyógyszergyártó már pénteken is megírta, hogy a remdesivir segített néhány súlyos betegen és csökkentette a halálozás esélyét, de további klinikai vizsgálatokat sürgettek.

Dél-Korában az első tesztelt csoportban 27 beteget vizsgáltak. Közülük kilenc állapota javult, 15-é nem változott, háromé pedig romlott. A vizsgálatot még össze kell vetni egy kontrollcsoport eredményeivel.

Dél-Korea júniusban adta le a rendelést a több mint 5000 koronavírusos kezelésére szükséges gyógyszer mennyiségre, hogy fel legyenek készülve egy esetleges második hullámra. Az országban ugyan kis gócokban üti fel a fejét a vírus, de nem tudják végleg leküzdeni őket. Vasárnap 62 új beteget jelentettek, eddig összesen 13 479-en fertőződtek meg, és 289-en haltak bele a Covid-19-be.

Rovatok