Index Vakbarát Hírportál

Saját 5G-t akar az amerikai hadsereg

2020. augusztus 3., hétfő 11:11 | aznap frissítve

Sokat elárul a hadviselés jövőjéről, hogy az elsősorban a hadieszközök gyártásáról ismert Lockheed Martin (náluk készült többek között a hírhedt F-35) most egy hadászati célú 5G mobilhálózat kiépítésében szeretne segédkezni, hogy a Pentagon ehhez tudjon csatlakozni a fegyvereivel, és az Egyesült Államok megtartsa hadászati előnyét Kínával szemben.

A fentiek talán nem is olyan meglepőek annak fényében, hogy a Lockheed Martin új vezérigazgatója, Jim Taicet a távközlésből érkezett. Két évtizeden át vezette az American Tower nevű vállalatot, amely a vezeték nélküli kommunikációs infrastruktúra kiépítésére szakosodott. Persze állami támogatásért is elkezdett lobbizni, hogy támogassák a polgáritól némiképp eltérő katonai kommunikációs infrastruktúra kifejlesztését.

A Pentagonnál nagy reményeket fűznek az 5G-hez, számos katonai bázison tesztelik az új generációs mobilhálózati szabvány megoldásait. A szupergyors 5G hálózat tökéletesen passzol a hadiipar terveihez, hiszen jó ideje kísérleteznek robotokkal, drónokkal és más autonóm eszközökkel, amelyek gyors és megbízható hálózatokat igényelnek.

(American Military News)

Rovatok