Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes űrbéli vendéget fotózott az ISS orosz űrhajósa

2020. augusztus 25., kedd 14:57

Ivan Vagner felvételein öt fénypont látható, amelyek az északifény-jelenség közben tűnnek fel. Vagner még fel is hívja a figyelmet a különös fényjelenségre az interneten megosztott sorozatfelvételén. Persze, egyből elkezdődtek a találgatások, hogy a kozmonauta biztos ufót látott.

Nyilván azonnal megosztanák a világgal az oroszok a Twitteren, ha az egyik űrhajósuk ufókat filmezne. 

Vagner szerint a videó 9-12. másodperce között látható a fényjelenség. Arra kérte a követőit, hogy segítsenek rájönni, hogy mi lehet a jelenség. "Űrbéli vendégek, avagy hogyan filmeztem ezt az új time-lapse videót" - kezdi bejegyzését.

Az űrhajós nagyon rejtélyesen felteszi a kérdést: "Meteorok, szatellitek vagy...?" Hozzáteszi, hogy gyorsított felvételt látunk, hiszen másodpercenként egy képkockát rögzített, de a videón 25 képkocka látszik másodpercenként. 

A bejelentés óta az összes lehetséges magyarázat felmerült már az űrszeméttől kezdve a SpaceX Starlink műholdjaiig. Az adatokat az űrhajós természetesen elküldte az orosz űrhivatalnak is (akik nyilvánvalóan megvizsgálták azt, majd engedélyezték neki, hogy kitegye a Twitterre).

(Evening Standard)

Rovatok