Index Vakbarát Hírportál

Ezen a képen elrejtettünk egy szelfikamerát

2020. szeptember 2., szerda 15:42

Hátulról körbeforgó és előpattanó szelfikamerákat láttunk már, olyat viszont még nem, ami igazából nem is látható, mert elrejtették a kijelző képpontjai mögött. Ezt az izgalmas és egyben rémisztő újítást a kínai ZTE mutatta be az Axon 20 5G nevű készülékkel.

Amíg nem foghatjuk a kezünkben az Axon 20-at, nehéz megítélni, mennyire sikerült jól elrejteni a lencsét, milyen tényleges előnnyel jár ez a módszer a lyukba helyezett kamerákhoz képest. Annyit tudunk, hogy szerves és nem szerves filmrétegek, valamint speciális szoftverek segítségével oldották meg, hogy a kijelző ne befolyásolja a fényképek minőségét.

Az előlapi szenzor 32 megapixeles, míg a hátlapon van még egy 64 megapixeles főkamera, egy 8 megapixeles szélesebb látószögű lencse, egy 2 megapixeles kamera a makrókhoz, valamint egy szintén 2 megapixeles szenzor a mélységélesség beállításához.  

Kicsit ijesztő ez az innovációs irány, mert azt vetíti előre, hogy ott is lehetnek kamerák, ahol a legkevésbé számítunk rá. Mindig ott motoszkálhat a fejünkben a gondolat, amikor egy kijelző előtt állunk:

Vajon tényleg mi vagyunk a nézők, vagy igazából minket néz valaki?

A figyelemfelkeltő kamerarendszert leszámítva nem túl izgalmas a készülék. Középkategóriás Snapdragon 765G rendszercsip hajtja meg 128 vagy 256 GB tárhellyel és 6 vagy 8 GB memóriával megtámogatva, ami a legtöbb app és szolgáltatás futtatásához elegendő. Aksija 4220 mAh-s, és ahogy a telefon neve is jelzi, 5G hálózatra is tudunk vele csatlakozni. Eleinte csak Kínában, ahol közel százezer forintnyi jüant kérnek érte.

The Verge

Rovatok