Index Vakbarát Hírportál

Böngészőben tér vissza az iPhone-okra a Fortnite

2020. november 10., kedd 07:04

Oly sok pereskedés és a letiltás után az Epic Games megtalálta végre a megoldást, hogy ismét lehessen a Fortnite-tal iPhone-on játszani: az Nvidia streamingszolgáltatásán keresztül.

Az iPhone és iPad tulajdonosai hamarosan újra játszhatnak a Fortnite-nal egy az Nvidia felhőszolgáltatásának hála – írta a BBC.

Az Nvidia ugyanis kifejlesztette GeForce felhőalapú játékszolgáltatásának egy olyan verzióját, amely a Safari mobil webböngészőben fut. Az Apple így nem kap egy centet sem a játékon belüli virtuális tárgyak kereskedéséből, tehát ilyen módon úgy sikerült megkerülni az Apple „drákói szigorú”, 30 százalékos jutalékát.

Összevesztek

Az Apple korábban jogi harcba keveredett a Fortnite fejlesztőjével, az Epickel, ami végül is odáig fajult, hogy az iPhone-gyártó eltávolította a játékot az iOS App Store-ból.

Az Epic azt állította, hogy az Apple által az alkalmazáson belüli játékvásárlás után felszámított 30 százalékos jutalék versenyellenes. Az Apple viszont azzal vádolta az Epicet, hogy „ingyenebédet” akart. Az ügy jövő májusban kerül bíróság elé, és még évekig is eltarthat.

A benyújtott dokumentumok azt mutatják, hogy a Fortnite-nak 116 millió felhasználója volt iOS-on, közülük 73 millió gamer csak az Apple operációs rendszerén keresztül játszott. Az Androidtól eltérően az Apple nem engedélyezi, hogy a felhasználók játékokat vagy más alkalmazásokat töltsenek telefonjaira vagy táblagépeire a saját alkalmazásboltjában vásárolt appokon kívül.

Azt viszont az Apple nem korlátozza, hogy mely harmadik féltől származó szolgáltatások futtathatók a Safariban vagy az áruházán keresztül elérhető más webböngészőben.

Rovatok