Index Vakbarát Hírportál

Újra megrendezik a Kutatók éjszakáját

2020. november 23., hétfő 17:26 | aznap frissítve

A koronavírus-járvány sok szektorban felülírta a szokásokat. Korábban írtuk, hogy a rendezvényszakma milyen nehézségekkel küzd, a  Kutatók Éjszakája későbbi megrendezése is meggyőző példa.

Az ELTE Bölcsészettudományi Karának tizenegy intézete és doktori iskolája összesen 38 online előadással várja a humán tudományok iránt érdeklődőket a pénteken, november 27-én kezdődő, idei Kutatók éjszakáján. A már nagy hagyományokkal rendelkező rendezvényen az intézmény oktatói és doktoranduszai megosztják a nagyközönséggel a kutatási eredményeiket, munkájuk izgalmas részleteit. Az előadások mellett interaktív beszélgetések, nyelvórák és workshopok is színesítik a programot. 

Az ingyenesen megtekinthető előadások jelentős részét élő közvetítésen keresztül követheti a közönség. Viszont a képi és hang anyagok, később is elérhetők lesznek. 

A Kutatók éjszakája éppen tizenöt éve kezdődött 2005-ben a Fizika Évében. Akkor egy helyszínen, a Műegyetemen. 2005-ben a Fizika Évében a Műegyetem Fizikai Intézete adott otthont az első, és abban az évben egyetlen helyszínen a Kutatók éjszakájának. A Mindentudás Egyeteme, a Műegyetem Fizikai Intézete, és a Puskás Tivadar Távközlési Technikum, voltak a rendezvény megálmodói és megvalósítói is. 2019-ben már több mint kétezer helyszínen zajlottak az események.

A 2005-ös esemény több szempontból is érdekes volt, már akkor élőben lehetett nézni az interneten! Sőt archívum is készült, amely még mindig elérhető ITT

 Elérhető az esemény invitáló plakátja is:

Rovatok