Index Vakbarát Hírportál

Bélyegre kerül Greta Thunberg

2021. január 15., péntek 08:31 | aznap frissítve

A svéd posta megörökíti a természetvédő aktivistát.

Az nemzetközi hírű természetvédő Greta Thunberg megjelenik a svéd posta egyik új bélyegén. A bélyeg a "Svédország egyedi természeti környezetének jövő generációnak való megőrzéséért" végzett munkája elismeréséül örökíti meg a gyermekaktivistát.

Greta Thunberg, aki január 3-án lett 18 esztendős, a Henning Trollbäck képzőművész által alkotott képeken egy sziklán áll jellegzetes sárga esőkabátjában, repkedő fecskék között.

A bélyegsorozat érinti a svéd kormány által kitűzött 16 pontos környezetvédelmi terv egy részét, például megjelennek rajta a védeni kívánt természetes élőhelyek.

A svéd posta bélyegei olyan korábban olyan fontos személyeket örökítettek meg, mint Astrid Lindgren a Harisnyás Pippit megalkotó gyerekkönyvíró, Zlatan Ibrahimovics labdarúgó, és népszerű DJ, Avicii.

Thunberg születésnapi interjújában elmondta, hogy nem száll repülőre és kevesebbet fogyaszt, de nem ítéli el azokat, akik kevésbé szigorúan természetvédő életmódot folytatnak.

Nem mondom meg senkinek, mit csináljon. Fennáll a veszély, hogy amikor hallatod a hangodat ezekben a kérdésekben és felmerül, hogy bort iszol, miközben vizet prédikálsz, kritizálni fognak és nem veszik komolyan amit mondasz.

- vélekedett, akit több kritika ért, amiért ENSZ-ben mondott beszéde előtt hajóval kelt át az Atlanti-óceánon.

Rovatok