Index Vakbarát Hírportál

Az ELTE közreműködésével készült az új Erasmus+ alkalmazás

2021. január 28., csütörtök 17:42

Új Erasmus+ telefonos alkalmazást fejlesztettek ki az Eötvös Loránd Tudományegyetem közreműködésével. Az applikáció célja, hogy a jelentkezéstől a hazatérésig támogassa az egyetemi hallgatókat az európai mobilitási programban való részvételben.

Az ELTE MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az Erasmus+ applikáció első verziója három év elteltével átdolgozásra szorult, erre a feladatra az Európai Bizottság Ifjúságért, Oktatásért és Erasmus+-ért felelős egysége 2019-ben írt ki pályázatot.

Az ELTE konzorciumban pályázott és nyert, a csoport további tagjai a European University Foundation (EUF, az eredeti app fejlesztője), az ESN (Erasmus Student Network), továbbá informatikai alvállalkozók voltak.

Az applikációnak asztali verziója is készül, amely központi szerepet játszik majd a European Student Card Initiative nevű kezdeményezésben. Az Erasmus+ mobilalkalmazáson keresztül online egyablakos ügyintézést fejlesztenek ki a hallgatók számára, amivel kezelhetik a mobilitási időszakkal összefogó valamennyi adminisztratív teendőiket, a tartózkodásuk előtt, alatt és után is.

Ezen az egyedüli belépési ponton keresztül a hallgatók könnyedén megtalálhatják a sikeres mobilitási tapasztalatokhoz szükséges információkat, hozzáférhetnek egyetemi szolgáltatásokhoz, lehetőségekhez a fogadó intézmény campusán és annak környékén.

Rovatok