Index Vakbarát Hírportál

Új magyar e-learning oldal indul

2021. február 12., péntek 08:33

Mesterséges intelligencia kurzussal, informatika érettségi felkészítővel és Python programnyelvi oktatóvideókkal indul Magyarország legújabb e-learning oldala, az eduking.hu. A platform egyedülálló abban, hogy a videók lassításával vagy gyorsításával mindenki a maga tempójában sajátíthatja el a tananyagot témakörök szerint.

Érettségire készülő diákoknak és egyetemi hallgatóknak is segítséget kívánnak nyújtani a hatékonyabb tanulásban, a  weboldalra a következő hónapokban folyamatosan kerülnek fel új tananyagok informatikai, programozói és különböző természettudományos témákban. Az általános iskolásokról sem feledkeznek meg, számukra például könnyen érthető és játékos fizikai oktatóanyagok készülnek, és a tervek szerint hamarosan ugyanez elérhető lesz kémiából is.

A kurzuskínálat folyamatosan bővül, a célunk pedig az, hogy egy diákbarát, és szakmailag is színvonalas természettudományos oktatási platformot hozzunk létre 

– mondta el az Indexnek a weboldal egyik alapítója.  Klára Botond szerint megoldást találtak arra is, hogy minden korábbinál hatékonyabbak lehessenek az oktatóvideós tanításban. 

Olyan videók formájában segítjük a megértést, melyeket a saját tanulási sebességükhöz tudnak igazítani

emelte ki az orvosi fizikus és fizikatanár. Az eduking.hu-n a hagyományos videós tutoriálokat ugyanis egy kicsit újragondolták a fejlesztők: a lejátszási sebesség állíthatóságával mindenki a maga tempójában tanulhatja meg a tananyagot. Klára Botond hasonlatával élve olyan ez, mint egy gázpedál, amit megnyomunk, ha gyorsítani akarunk.

Rovatok