Index Vakbarát Hírportál

Francia oktatási rendszereket támadtak a hackerek

2021. április 13., kedd 12:02

Múlt héten hackertámadások érték Oroszországból és Kínából a koronavírus-járvány miatt bezárt iskolák oktatását felváltó távoktatás digitális rendszerének szerverét Franciaországban − közölték francia rendőrségi források. Hozzátették: a támadások földrajzi eredete ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az elkövetők orosz vagy kínai állampolgárok.

A járvány miatt kedden az egész országban bezártak az iskolák. Múlt héten távoktatásban folytatódott az oktatás, jelenleg két hét tavaszi szünet van.

A digitális oktatás eddigi egy hete alatt három egymást követő napon sorozatos hackertámadások érték a francia közoktatás távoktatási rendszerének (Cned) szerverét.

Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter úgy vélte, hogy „egy külföldről érkező nagyon erős informatikai támadásnak” van kitéve a távoktatási rendszer.

A párizsi ügyészség szerdán jelentette be, hogy vizsgálatot indított a Cned oldalainak sorozatos informatikai támadásai miatt, ami mögött a hatóság feltételezése szerint szándékos károkozási szándék áll.

Rovatok