Index Vakbarát Hírportál

Lefilmezték az igazi Kung Fu Pandákat

2021. április 14., szerda 15:39

Két vadon élő óriáspanda püfölte egymást vérre menően, 17 percen keresztül a délnyugat-kínai Szecsuan tartománybeli Haoceping természetvédelmi területen még tavaly decemberben – méghozzá a természetvédők infravörös kamerái előtt. 

A felvételeken az MTI szerint látszik, ahogy a két veszélyeztett emlős egymás fejét tépi, miközben egyetlen hatalmas, fekete-fehér szőrgombóccá olvadnak össze. A közelharcban földre került egyik állat pofáját jól láthatóan vérfoltok borították.

A szakértők szerint a két panda nemét még nem állapították meg, de a verekedési stílusuk alapján nagy a valószínűsége, hogy két hím csapott össze egymással, egy nőstény kegyeiért viaskodva.

 „A vadon élő pandák általában vicsorogva morognak, amikor szembetalálkoznak egymással, vagy területért versengenek. Ilyen ádáz összecsapások csak párzási időszakban történnek” – mondta Csang Homin, a park munkatársa.

A szakértő szerint a mostani szezon azt mutatja, hogy a vadon élő pandapopuláció rendkívül termékeny, és az állatok természetes élőhelyének védelme sikeres.

A park munkatársai átnézték a többi kamera felvételeit is, hogy megtalálják a sérült állatot, de egyelőre nem akadtak a nyomára.

Rovatok