Index Vakbarát Hírportál

Elérte célját a Facebook, káros anyag kibocsátása nélkül működik

2021. április 16., péntek 10:47

Bejelentést tett a Facebook: a cég állítása szerint mostanra elérte célját, és száz százalékban megújuló energiaforrásból, zéró károsanyag-kibocsátás mellett működik. Erre vonatkozó célkitűzésüket még 2018-ban jelölték ki, de már korábban is tudatosan ebbe az irányba tartottak. A célok végrehajtásához rengeteg nap- és szélerőműre volt szükség, no meg rengeteg pénzre.

Mint közölték, ezzel nem tekintik befejezettnek a klímaváltozás elleni küzdelmet. 2030-ra azt szeretnék elérni, hogy ne csak a saját közvetlen működésükben, de beszállítóik és üzleti útjaik tekintetében is el szeretnék érni a nulla károsanyag-kibocsátást. Ennek érdekében szorosan együttműködnek partnereikkel, magas színvonalú karbonsemlegesítési projektekbe fektetnek, és további technikák kialakításán is dolgoznak.

A cég rögzítette: felismerik a klímaváltozás veszélyeit. A következő tíz év meghatározó lesz az üvegházhatású gázkibocsátás visszafogásában, és ebben komoly szerepük van az embereket összekötő és informáló platformként, valamint a klímaváltozás elleni küzdelmet támogató vállalkozásként is – írták közleményükben.

Rovatok