Index Vakbarát Hírportál

Egyre többen használják az online csatornákat

2021. június 2., szerda 13:22

Az utóbbi években teret nyert az online kapcsolattartás, de az emberi kapcsolatok nem veszítettek a jelentőségükből − közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

tavaly a 16 és 74 év közöttiek 79 százaléka naponta csatlakozott a világhálóhoz, ami 31 százalékponttal magasabb, mint 2010-ben.

A hivatal szerint a járvány erősítette az összetartozás iránti igényt, amit az internet segített kielégíteni. Egy másik adatgyűjtés, az Európai lakossági egészségfelmérés megerősítette, hogy az erős társas támogatottsággal rendelkező embereknél ritkábban fordultak elő testi és lelki nehézségek.

Az adatok szerint 2010 óta minden korcsoportban jelentősen nőtt a naponta internetezők száma 2010-hez képest. Arányuk az életkor előrehaladtával egyre kisebb, de 55 év alatt meghaladja a 80 százalékot. A közösségi oldalak, az üzenetküldő felületek, a telefon- és videóhívások alkalmazása hasonló megoszlást mutat. A virtuális közösségi terek használata a családi állapottól is függ, leginkább a fiatal egyedülállók látogatják ezeket naponta − derül ki az elemzésből.

A KSH Virtuálisan együtt, mégis egyedül? című elemzése a hivatal honlapján olvasható. 

Rovatok