Index Vakbarát Hírportál

Az ufók nyomait kutatják a legnagyobb egyetemek professzorai

2021. július 27., kedd 15:10

Földönkívüli civilizációkhoz kötődő technológiák nyomainak felkutatására indult nagyszabású nemzetközi kezdeményezés a Harvard Egyetem egyik elismert professzorának vezetésével.

Az itáliai fizikus és csillagász után Galileo Projektnek elnevezett program részeként közepes méretű teleszkópok, valamint kamerák és számítógépek globális hálózatát akarják létrehozni az azonosítatlan repülő tárgyak vizsgálatára. A projekt eddig 1,75 millió dollár támogatást kapott magánadományok formájában.

Az asztrofizika és a kozmológia területén tevékenykedő elméleti fizikus, Avi Loeb a projektet beharangozó hétfői sajtótájékoztatón elmondta: tekintettel arra, hogy a közelmúltbeli kutatások szerint nagy számban fordulnak elő Föld-szerű bolygók a galaxisban,

többé nem hagyhatjuk figyelmen kívül annak lehetőségét, hogy már előttünk léteztek technológiailag fejlett civilizációk.

A projektben a Princetoni Egyetem, a Kaliforniai Műszaki Egyetem (Caltech), az angliai Cambridge-i Egyetem és a Stockholmi Egyetem kutatói is részt vesznek.

A kezdeményezést egy hónappal azután jelentették be, hogy egy amerikai hírszerzési jelentésből kiderült, amerikai katonák az utóbbi években több mint száz olyan légi jelenséget észleltek, amelyek eredetét a védelmi és hírszerzési elemzők nem tudták azonosítani.

Az égbolton látottaknak az értelmezése nem a politikusok vagy a hadsereg feladata, hiszen ők nem tudósok, ezeket a dolgokat a tudományos közösségnek kell megfejtenie

– jegyezte meg Loeb, hozzátéve, hogy reményei szerint sikerül tízszeresére növelni a projekt büdzséjét.

Rovatok