Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk már emberszabású robotokat fejleszt

2021. augusztus 21., szombat 14:08

A Tesla prototípusa várhatóan jövő nyáron mutatkozik be.

A merészen jövőcélzó ötleteiről ismert Tesla-vezér a tőle megszokott üzleti-technológiai extravaganciával újabban humanoid robot fejlesztésén dolgozik, amelynek prototípusa várhatóan jövő nyárra készül el – írja a Verge.

Elon Musk, aki korábban már többször is beszélt sci-fi rémálmairól, az önálló életre kelő és elszabaduló mesterséges intelligenciáról, elárulta, hogy a Tesla robotot barátságosnak szánják. A Tesla Bot az előzetes tervek szerint a maga 56-57 kilójával pehelysúlyú lesz – legalábbis az amatőr ökölvívás szabályai szerint.

Az szintén kiderült, hogy a cégen belüli programozónyelv egyelőre kódnevén Optimus néven emlegeti a jövevényt.

Musk egyébként legutóbbi nyilatkozatai alapján úgy képzeli el a jövőt, ahol robotoknak jutnának a veszélyes és unalmas munkavégzési fázisok, nekünk embereknek pedig innentől csak egy opcióvá válna, hogy akarunk-e dolgozni.

A Teslának egyelőre csak egy manöken verziója van a tervezett robotból, amely egyelőre nem működik.

Ám még mielőtt bárkit elragadna a fantáziálás egy világról, ahol a munka nem kötelesség, pusztán lehetőség, ezen a ponton érdemes visszaemlékezni a Tesla nagyszabású bejelentéseit követő látványos kudarcokra, köztük a Tesla-napelemek bukásának dicstelen történetére.

Rovatok