Index Vakbarát Hírportál

Választható lesz, ki lássa utolsó aktivitásunk időpontját a WhatsAppon

2021. szeptember 7., kedd 12:18

Új információvédelmi opció bevezetésén dolgozik a WhatsApp. A frissítés élesedésével a felhasználóknak módjukban áll majd az Utoljára aktív (angolul Last Seen) státuszukat elrejteni bizonyos kontaktok előtt.

Az utolsó aktivitás időpontját a csevegések fölött, a partner neve alatt jeleníti meg a WhatsApp. Alapértelmezettként mindenki láthatja, hogy egy fiók tulajdonosa mikor lépett be utoljára a programba és mikor használta azt. Arra jelenleg is megvan a felhasználók lehetősége, hogy ezt teljesen kikapcsolják, ugyanakkor nincs olyan opció, hogy kivételt tegyenek.

Ezen változtat a WA BetaInfo által elsőként közölt hírek szerint egy új frissítés, amely a felhasználó kezébe adja a választás lehetőségét. Az új adatvédelmi beállítások között a tesztverzió alapján megjelenik majd az lehetőség arra, hogy az általunk megadott kivételekkel minden névjegyünk lássa utolsó aktivitásunk időpontját.

Az utolsó aktivitás időpontja mellett a profilképre és a névjegyre vonatkozó beállításai is megváltoznak a WhatsAppnak, mindegyik esetén lehet majd kivételeket megadni.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor élesedik a funkció. A megjelent hírek szerint az iOS felhasználók várhatják hamarabb az új beállítást, ami nem sokkal később érkezhet Androidra is.

Rovatok