Index Vakbarát Hírportál

Gömbölyű ufót rögzített az amerikai haditengerészet

2021. október 19., kedd 16:51

Az ismeretlen repülő tárgy eltűnt a tengerben.

Különös, azonosítatlan repülő eszközt rögzített az amerikai haditengerészet Independence osztályú partvédő hajója, az USS Omaha. Az eset 2019. július 15-én történt, San Diego közelében, a Csendes-óceánon, helyi idő szerint éjjel tizenegykor. A hajó információs központja által rögzített felvétel valódiságát a Pentagon megerősítette.

A felvételeket Jeremy Corbell filmes és ufókutató tette közzé blogján. Értesülései szerint az eset során a hadihajó legalább 14 ilyen tárgyat vett célba, több mint egy órán át. A célpontok két méter átmérőjű tömör tárgyaknak tűntek, saját fényforrással rendelkeztek, és több radarral is sikerült bemérni őket. 

A tárgyak 74–254 km/óra közötti sebességgel mozogtak. Sem indulásuk helyéről, sem úti céljukról, sem eredetükről nem sikerült további információt megtudni.

A videón szereplő gömb a leírás szerint kétéltűnek tűnt, mivel károsodás nélkül haladt tovább a vízben. Merülés után nyoma veszett, és a felkutatására küldött tengeralattjáró sem talált semmit.

Az IFLScience emlékeztetett, hogy az amerikai hadsereg a kilencvenes évektől dolgozott repülő-tengeralattjáró eszközökön. 2003-tól a Lockheed Martin Cormorant-program dolgozott ilyen drónon a védelmi tudományos ügynökség, a DARPA támogatásával – 2008-ban azonban leállt a Cormorant fejlesztése, miután törölték a programot a költségvetésből.

(IFLScience, Wikipedia)

Rovatok