Index Vakbarát Hírportál

Új ufókutató hivatalt állít fel a Pentagon

2021. november 27., szombat 06:59

Nem kizárható, hogy egy geopolitikai ellenfél titkos technikája okozza az észleléseket.

Az amerikai védelmi minisztérium bejelentette, hogy repülő tárgyakat azonosító és vezetési szinkronizációs csoport (AOIMSG) néven új testületet hoz létre. Az új hivatal a korábbi UAP munkacsoport helyét veszi át. Az UAP az ufók megnevezése az amerikai hadsereg zsargonjában, rövidítésként azonosítatlan légi jelenségeket takar.

A Pentagon közleménye szerint az osztály feladata, hogy

szinkronizálja a védelmi minisztérium és az Egyesült Államok más állami hivatalainak munkáját a különleges használatú légtérben észlelt tárgyak azonosításában és az általuk okozott repülésbiztonsági és nemzetbiztonsági fenyegetések elhárítása érdekében.

Az új hivatal a katonai hírszerzés részeként működik majd. Mint ismert fél évvel ezelőtt hozták nyilvánosságra az amerikai hírszerzési szolgálatok ufóaktáit, amelyekben az elmúlt húsz év 144 észlelése szerepelt. Ezek többségére volt hétköznapi magyarázat, de volt pár közelmúltban bekövetkezett megmagyarázatlan incidens is. Ilyen volt a New York Times és a Blink-182 punkpop együttes egykori frontemberének ufókutató csapata, a Stars Academy által közzétett felvétel, amit az amerikai haditengerészet 2004-ben rögzített.

Az amerikai hadsereget leginkább az az eshetőség aggasztja, hogy az USA valamelyik geopolitikai ellenfelének titkos technológiája állhat az eset hátterében. Közleményükben rámutattak, hogy 

A védelmi minisztérium mindenféle – akár azonosított vagy azonosítatlan repülő tárgyak általi – behatolást nagyon komolyan vesz, és minden ilyen esetet kivizsgál.

(ScienceAlert, Vice)

(Borítókép:  Alex Wong / Getty Images)

Rovatok