Index Vakbarát Hírportál

Aki nem tud elszakadni a borospincétől vagy a mozitól, az is hajókázhat

2021. november 27., szombat 21:24

Somnio a neve, ami latinul álmodozást jelent. Illik is rá, hisz ki ne álmodna olyan otthonról, amelynek a szolgáltatásai közé tartozik egy borospince kóstolóteremmel, saját mozi és jó pár különböző konyhát vivő étterem?

Alighanem utazásról, fodrozódó hullámú tengerekről és óceánok átszeléséről is sokan álmodoznak, csak esetleg pont amiatt indulnak nehezen útnak, hogy közben le kell mondaniuk a megszokott kényelmükről. Nos, ez az álom két év múlva valósággá válhat, méghozzá a luxusút és a luxusotthon ötvözésével. 

A Somnio ugyanis a világ legnagyobb jachtja lesz, amelynek hat emeletén 39 apartmant alakítanak ki, a  legnagyobb lakás a legfelső emeletet foglalja majd el. A szerencsés tulajdonosokat a fedélzeten minden földi jóval ellátják, a borospincében például tízezer palack között válogathatnak. 

Azért mondjuk, hogy szerencsések a tulajdonosok, mivel a vásárlás csak meghívás vagy ajánlás útján történhet, a lakásárak pedig tízmillió dollár felett kezdődnek. Néhány apartman már gazdára is talált, de vevőik kilétét titokban tartják.

A gigantikus hajót a brit Winch Design és a svéd Tillberg Design álmodta meg, és a Vard norvég hajógyártó fogja megépíteni mintegy 600 millió dolláros költséggel. A 222 méteres jacht 2024-es indulásakor a világ legnagyobbja lesz mind hosszában, mind térfogatában.

(via CNN)

Rovatok